Lariks olie

De lariks of lork bestaat in heel wat varianten. Denk maar aan de Europese lork, Japanse lork, Siberische lariks en Aziatische lariks. De houtsoort komt vaak voor in koelere en gematigde regio’s. Je vindt lariks ook eerder bij boomgrenzen op het noordelijk halfrond, zoals in de Alpen en Siberië.

Hout afkomstig van de lariks groeit vaak snel, wat het uiterst geschikt maakt voor bosbouw en wat het ook een duurzame houtsoort maakt. Op taxushout na is het dan ook de duurzaamste Europese naaldhoutsoort. Daarnaast is de lariks ook een sterke houtsoort.

Je vindt lork in heel wat kleuren. Zo heb je eerder gele, roze en zelfs rood-bruine varianten. Bovendien is de houtsoort ook geliefd omdat je er de groeiringen en vlamtekeningen duidelijk in ziet.

Larikshout is gemakkelijk bewerkbaar, zowel met een machine als manueel, en hardt uit bij contact met water. Daardoor vind je het hout vaak terug bij omheiningen, trappen, vloeren, meubelen, decoratie, dragende structuren, buitenschrijnwerk en grondpalen. Het hout wordt zelfs gebruikt om scheepsrompen te maken!

Houtolie voor binnenshuis – Ontdek de Oil Plus 2C

De Oil Plus 2C is de houtolie voor alle projecten binnen. Deze houtolie is ideaal voor tafels, trappen, parket en andere houtobjecten.


De Oil Plus 2C is geschikt voor elke houtsoort. Vaak voorkomende houtsoorten voor binnen zijn eik, esdoorn, essen, kersenhout, walnoot, beuk, den, spar en vurenhout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort zal het kleur natuurlijk wat verschillen.

De Oil Plus 2C heeft 40 verschillende kleuren, waarbij de Pure de meest transparante olie is.

De Oil Plus 2C houtolie is uniek omdat hij kleurt en beschermt in 1 enkele laag! Daarnaast is de houtolie enorm milieuvriendelijk met 0% VOC en een zeer laag verbruik.

In vergelijking met andere houtolies, is de Oil Plus 2C zeer gebruiksvriendelijk en is het Food Contact Compliant. Afhankelijk van de omstandigheden beschermt de houtolie tussen de 3 à 5 jaar.

Houtolie voor buitenshuis – Ontdek de Hybrid Wood Protector

De Hybrid Wood Protector is de houtolie voor al je buitenprojecten. De houtolie kan gebruikt worden voor houten tuinhuizen, terrassen, tuinmeubels, carports & hekken.

Ook hier is de houtolie geschikt voor alle houtsoorten. Houtsoorten die vaak gebruikt worden met de Hybrid Wood Protector zijn: Douglashout, bankirai, teakhout, larikshout, den, vurenhout, spar & acaciahout.

De Hybrid Wood Protector heeft 20 verschillende kleuren, waarbij de ‘Pure’ de niet gepigmenteerde kleur is.

De houtolie beschermt en kleurt in 1 enkele laag, bevat 0% VOC en is zeer gebruiksvriendelijk. De ecologische olie is gebaseerd op lijnzaad en heeft een laag verbruik (afhankelijk van het hout en de omstandigheden).