MENU

Project van de maand - september 2019

1 September 2019Rubio Monocoat maakt zijn intrede in de paardenwereld

In 2009 werd de prestigieuze paardenpiste Helgstrand Dressage in Uggerhalne, Denemarken gebouwd, met het gebruik van ‘ carbonized strand woven bamboo’. In de loop der jaren hebben ze verschillende soorten afwerkingen voor de zijkant van de piste uitgeprobeerd, maar ze waren nooit 100% tevreden met het resultaat. Op het moment dat Rubio Monocoat Nordic contact opnam met Helgstrand Dressage, was het hout gelakt. Deze afwerking is zeer moeilijk om te onderhouden, waardoor men openstond voor nieuwe ideeën. 

Hello, horse world
Het aanbod dat Rubio Monocoat heeft is zeer divers, dat gaat van houtbehandelingsproducten tot reinigings- en onderhoudsprogramma’s voor elke soort houtwerk voor zowel binnen als buiten. Omwille van de vele voordelen zijn de producten van Rubio Monocoat perfect voor de paardensector.

De paardenwereld is een drukke wereld, en tijd voor het onderhoud van stallen, paardenboxen en andere zijn beperkt. Maar het uiterlijk van deze ruimtes blijft anderzijds wel belangrijk. Het houtwerk moet er mooi blijven uitzien zonder dat de paarden worden blootgesteld aan dampen of andere giftige stoffen.Andreas Helgstrand talking:
De juiste afwerking voor onze rijbarrière vinden, was een hele zoektocht. Wij hebben elke dag 20 tot 25 ruiters die elk met 8 – 10 paarden in de arena rijden. Dit veroorzaakt een grote hoeveelheid verkeer die resulteert in hoge slijtage aan de rijbarrière. Voor ons was het dus belangrijk om de juiste afwerking te vinden.

Rubio Monocoat nam contact met ons op en heeft voor ons allerlei stalen gemaakt met verschillende kleuren. Op die manier konden wij op een eenvoudige manier het juiste kleur kiezen.

Vooraleer het kleur van Rubio Monocoat aangebracht kon worden, moesten ze de rijbarrière eerst helemaal schuren. Hiervoor schakelde Rubio Monocoat Lars Bo Asmussen in die de mooie bamboo terug naar de oppervlakte bracht. Daarna werd de rijbarrière eerst stofvrij gemaakt met Rubio Monocoat Cleaner. Vervolgens kon men starten met de applicatie van Rubio Monocoat Oil Plus 2C olie in de kleur Pure.

Het resultaat is verbluffend. Onze rijbarrière ziet eruit als nieuw met een warme diepe kleur en met een verbeterde natuurlijke structuur van de bamboe. Om deze look te blijven garanderen, wordt de barrière gereinigd met Rubio Monocoat Universal Soap. Zijn er toch krassen door een schop van hoefijzers of stijgbeugels, dan kunnen deze eenvoudig gerepareerd worden met Rubio Monocoat Universal Maintenance Oil, zowel plaatselijk als de hele barrière.

Wij kozen voor Rubio Monocoat vanwege hun uitgebreide kleurengamma, hun hoge serviceniveau en professionele benadering van het leveren van oplossingen. Helgstrand Dressage heeft elk jaar tal van evenementen en bezoeken van over de hele wereld, dus we moeten ons houtwerk altijd in perfect staat hebben. Wat wij voor ogen hadden, hebben wij gekregen dankzij Rubio Monocoat Nordic.Project details: Helgstrand Dressage
Product: Rubio Monocoat Cleaner 
              Rubio Monocoat Oil Plus 2C
              Rubio Monocoat Universal Soap 
              Rubio Monocoat Universal Maintenance Oil
Colour: Pure
Wood type: Carbonized strand woven bamboo
Copyright: @2019 Ridehesten

-


Jouw Rubio Monocoat-project een maand lang in de kijker? Dat zou toch fantastisch zijn?
Stuur alle foto’s van jouw Rubio-project naar project@rubiomonocoat.com. Jouw project wordt een maand lang op onze website, Facebook- en Instagram-pagina geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Het Rubio Monocoat-hoofdkantoor
 
 
back to top