MENU

Fit for Food

Rubio Monocoat Oil Plus 2C is Fit for Food

Onze Rubio Monocoat Oil Plus 2C is al jaren een van de meest veelzijdige houtoliën op de markt. Onze olie kan aangebracht worden op vloeren, meubels, trappen, etc., én is ook geschikt voor werkbladen en andere oppervlakken die met voedsel in contact komen. We kunnen zeggen dat Rubio Monocoat Oil Plus 2C Fit for Food is. Maar wat betekent dit precies?

Net zoals bij de speelgoednorm, willen we ook garanderen dat Rubio Monocoat Oil Plus 2C gebruikt kan worden op hout dat in contact komt met voedsel. Daarom heeft Eurofins ons de Fit for Food-verklaring verstrekt: Fit for Food garandeert volledige naleving van de geharmoniseerde wettelijke vereisten in Europa voor alle soorten materialen die met voedsel in aanraking komen. Vandaag de dag wordt het testen van producten die in contact komen met voedsel steeds vaker als een noodzaak gezien vanwege wettelijke vereisten of eisen van de markt.

Met deze verklaring kunnen we stellen dat als Rubio Monocoat Oil Plus 2C (A+B) wordt gebruikt op een houten oppervlak dat op zichzelf voedselveilig is, de combinatie van het hout en onze Oil Plus 2C ook veilig is en dus ‘fit for food’, in overeenstemming met EG nr. 1935/2004. Deze verklaring is het resultaat van een officiële test, uitgevoerd door Eurofins, een officieel onafhankelijk testinstituut

In de praktijk betekent 'Fit for Food' dat snijplanken, keukenwerkbladen, tafelbladen, enz. die zijn behandeld met Rubio Monocoat Oil Plus 2C ook veilig zijn voor huishoudelijk gebruik. We zien dat dit voor veel projecten steeds meer een aanbeveling wordt.

Klik hier en neem een kijkje naar onze Fit for Food projecten. 

back to top